به گزارش مشرق، پایگاه اطلاع رسانی «العهد» در یادداشتی به قلم «حسین مرتضی» به تحولات امنیتی اخیر منطقه عرسال لبنان در مرز با سوریه پرداخت و با اشاره به اسارت گرفته شدن شماری از نظامیان ارتش و نیروهای امنیتی لبنان (به دست افراد مسلح) نوشت: آنچه برای برخی از کشورها مهم است، تأمین و ایجاد گذرگاهی ایمن برای گروهکهای مسلح محاصره شده در ارتفاعات عرسال است و هر کدام از کشورهای منطقه به دنبال نجات گروهک نزدیک به خود است. این منطقه طی چند روز گذشته شاهد جنب و جوش و تحرکات اطلاعاتی بود. دغدغه این تلاشهای اطلاعاتی دریافت خواستههای افراد مسلح و تلاش در راستای آزاد کردن سربازان لبنانی ربوده شده توسط گروهکهای مسلح است.
بر اساس اطلاعات موجود، طی چند روز گذشته یکی از افسران سرویس اطلاعاتی قطر به صورت مخفیانه وارد فرودگاه بیروت شده و از آْنجا به شهرک عرسال در البقاع رفت. او بویژه پس از ورود به عرسال هر گونه اسکورت امنیتی را نپذیرفت و هدف وی از این کار دیدار با افراد مسلح برای رابزنی و مذاکره با آنها بود.
افسر اطلاعات قطر به یکی از منازل مسکونی در عرسال رفت که در آنجا «ابوطاقیه» (یکی از شیوخ سلفی نزدیک به افراد مسلح در لبنان) به انتظارش نشسته بود و پس از آن به ارتفاعات منطقه «القلمون» رفت تا با فردی موسوم به «ابو مصعب الاردنی» از سرکردگان «جبهه النصره» دیدار کند.
گفتوگوها در القلمون که با حضور فردی موسوم به «ابو حارث» نماینده شخصی «ابو مالک التلی» سرکرده داعش در القلمون برگزار شد، حول محور آزاد کردن اسرای لبنان از چنگ افراد مسلح چرخید تا در مقابل، قطر در تأمین خواستههای النصره ایفای نقش کند.. افسر قطری که از آمادگیاش برای اجرای خواستههای افراد مسلح سخن گفته بود، با موافقت ابو مصعب الاردنی روبرو شد. الاردنی علاوه بر آزادی بازداشت شدگان زندان رومیه لبنان، ایجاد گذرگاه ایمن برای خروج افراد مسلح از ارتفاعات عرسال لبنان و وارد کردن کمکهای غذایی و پزشکی برای افراد مسلح را خواستار شد. بر اساس اطلاعات موجود، افسر قطری با افراد مسلح بر سر اجرای یکباره همه خواستههای آنان به توافق رسید.
چند روز پس از ورود افسر اطلاعات قطر به لبنان، یک افسر اطلاعاتی ترکیه نیز راهی بیروت شده که فرستاده ویژه «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور جدید این کشور است و همان روند و سناریوی همتای قطریاش را اجرا کرده و با عزیمت مخفیانه به عرسال با افراد مسلح دیدار کرد.
علاوه بر افسران اطلاعاتی قطری و ترک، افسر و نماینده «سعد حریری» رئیس جریان المستقبل نیز در عرصه حاضر بود.. حریری به درخواست سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی به یکی از افسران ارتباط (کشورش) دستور داد تا حلقه وصلی بین رهبران گروهکهای مسلح و حریری باشد. این افسر از افراد مسلح خواست تا با کنار گذاشتن قطر و ترکیه از مذاکرات آزادی نظامیان لبنانی، سعد حریری همه خواستههای آنان و خواستههای علی و ابوطاقیه الحجیری را بر آورده سازد.
در میان همه این تلاشها و فعالیتهای اطلاعاتی در عرسال، سرنوشت نظامیان ربوده شده در عرسال مرهون اقدامات اطلاعاتی عربستان، قطر و ترکیه میماند و چنین امری بیانگر رابطه پدرانه و حمایتی این کشورها از گروهکهای مسلح است.